Kennel Rustbøle

Om oss

Rustbøle kennel ble etablert i 1990. Vi bor i Oslo.  Navnet Rustbøle kommer fra  fjellgården vår på Dagali i Nore og Uvdal.  Vi,   Svein Nordang og Inger Marie Højdahl,   har i flere år drevet et lite oppdrett med  gode resultater.  Det startet med Gordonsetter Stella i 1987.    Hun var  meget godt premiert på høyfjellsprøver.  Stella fikk 2 valpekull.   Etter Stella beholdt vi Frida av Rustbøle som også ble godt premiert  på høyfjellsprøver.  Frida fikk 3 kull og vi beholdt  Emma av Rustbøle som  fikk cert på utstilling og  flere premieringer på jaktprøver.  Alle hundene har vært meget gode jakthunder.

Vår første langhårete dvergdachs kjøpte vi av Geitryggen kennel ved Birgit Sandberg i 1990.   Geiteryggens I-Trixie var en fantastisk hund.  Hun markerte seg på sporprøver, deltok i Norgesmesterskap og  ble viltsporchampion og utstillingschampion.  Hun var ettersøkshund på elgjaktlaget og imponerte der også.  Trixie fikk fire valpekull.  Etterkommerne hennes var gode sporhunder og vakre utstillingshunder.  Sandra av Rustbøle ble Verdensvinner i Finland i 1997 og hennes datter Tilla  ble Verdensvinner i Amsterdam i 2002.    Flere av etterkommerne etter disse har markert seg både på spor og utstilling med flere championater og vinnertitler.   

Kennel Rustbøel har viltsporoppdretterpris i bronse, sølv og gull, viltsporavlspris i bronse, sølv og gull og  har NDF`sin oppdretternål.

I dag har vi en engelsksetter og tre langhårete dvergdachser hjemme.  Alle brukes aktivt  til henholdsvis jakt, spor og  en del utstillinger.

Våre hunder lever sammen med oss som familiemedlemmer. 

Svein er utstillingsdommer for gruppe 4,5 og 7.  Inger Marie  er spordommer.

Del denne siden